· 

Elly Rosseel op Masters of LXRY

 

 

 

Spraakmakende kunst tijdens de MASTERS OF LXRY

 DE DYNAMIEK VAN KLEUR

 

“Kleur heeft een eigen dynamiek die in beweging is totdat het vorm krijgt,” aldus Elly Rosseel. “Het is net als met dansen. Er ontwikkelt zich een spel dat achteraf pure emotie blijkt te zijn. Dit vastleggen, dat is de essentie van mijn kunstenaarschap.”

 

VAN CURATOREN TOT FILMMAKERS

 

Elly Rosseel was ooit professioneel danseres en danslerares, maar wijdt zich tegenwoordig aan kunst. Dat doet ze onder andere met schilderijen, keramiek, brons en glas. Haar werken krijgen internationale erkenning door verschillende partijen. Van een Duitse museum tot Amerikaanse filmmakers. Zo is er al jaren een zeer bekende Nederlandse beursgenoteerde multinational die haar objecten als stimulatieprijs inzet voor jonge researchers. De laatste jaren heeft Elly zich vooral gespecialiseerd in glaskunst. Hierbij gebruikt ze een methode waarbij glasobjecten worden gevormd in de oven. De verhitting en versmelting bepalen de uiteindelijke vorm en kleur. Dat resulteert in bijzondere kunstwerken die steeds iets nieuws oproepen. De objecten zijn mysterieus en blijmoedig tegelijk.

 

ELLY ROSSEEL OP MASTERS OF LXRY

 

Wil je de kunst van Elly Rosseel van dichtbij bewonderen? Breng dan een bezoek aan Masters of LXRY. Hier zal Elly Rosseel namelijk haar werken exposeren. Dit grootste premium lifestyle-event van Europa wordt van 7 t/m 11 december 2017 georganiseerd in de RAI Amsterdam. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 5
 • #1

  Jacqueline Brouwers (vrijdag, 10 november 2017 14:06)

  Wij komen zeker!!!

 • #2

  Lara en Ronald Kost (vrijdag, 10 november 2017 20:07)

  Als er iemand op deze beurs hoort te staan ben jij het! Een geweldige kunstenares met ongelooflijk veelzijdig, maar altijd schitterend werk.

 • #3

  Peter Steenkamer (vrijdag, 10 november 2017 21:20)

  Elly schildert, boetseert en creëert met glas in de prachtigste kleuren. Wat Elly doet met glas noem ik: 'toveren'. Ik ben gefascineerd door haar glasobjecten die zij ontwikkelt. Zie en bewonder haar vakmanschap & scheppingskunst & tovernaarschap op de Masters of LXRY.

 • #4

  Iris Aalbers (zondag, 12 november 2017 17:55)

  Elly maakt kunstwerken zoals zij is: met passie, liefde en aandacht. Met als resultaat unieke kunstwerken die je raken. Heel bijzonder mooi.

 • #5

  Stephan Pas (maandag, 13 november 2017 09:49)

  Elly heeft de moed om vrij te scheppen. Haar kunstwerken – glas, brons en de schilderijen – zijn vanuit haar diepste ziel geschapen en schuwen de routine. Zij heeft een zeer persoonlijke manier van uitdrukken, waarin zich het wezenlijke openbaart. Haar innerlijk moeten, haar noodzaak, is gebaseerd op een enorme eerlijkheid tegenover haarzelf en breekt door haar kunst naar buiten. Ze 'door-breekt' de conventies van onze tijd – haar kunst is expressionistisch en impressionistisch tegelijk; haar kunst is abstract en figuratief tegelijk. Zij is, als één van de weinige kunstenaars, die werkelijk scheppend is: Zij 'vormt' met inhoud, en geeft inhoud door het vormen. Haar beeldend vermogen brengt de kunstzinnige waarden van onze tijd voort, maar Elly's werken zijn tegelijk ook 'voor-beelden' en wijzen vooruit. Haar kunst leeft en kan steeds weer opnieuw en anders worden aanschouwd. Haar kunst confronteert de toeschouwer met zichzelf, vraagt liefdevol om zijn 'medewerking' en verheft zijn ziel dan boven de chaos van alledag. Als je er onbevangen naar kijkt, schenkt het je enorme rijkdom.